Kohiseva kokka

Kirkkovenesarja tuli mukaan vuonna 1999. Suurten veneiden lipuminen rytmikkäiden aironliikkeiden kuljettamana on hienoa katsottavaa.
Reilun kahden tunnin soudun jälkeen maaliin pääseminen aiheuttaa hymyä huulille.

Historian havinaa

Kun Kohiseva Kokka soudettiin vuonna 1998 ensimmäisen kerran Koljonvirralta Vieremälle,mukana oli 5 tavallista soutuvenettä.

Soutu oli ainutlaatuinen etappisoutu Suomessa, eli matka eteni viestinä. Vaihtopaikoilla oli käytävä vaihtamassa miehistöä tai ainakin meloja ja soutaja vaihtoivat paikkoja. Vaihto piti tehdä rauhallisesti rannassa, mutta käytännössä se tapahtui jo kainaloita myöten vedessä....

Soutumuoto oli ollut aikoinaan sairaaloiden välinen kisa Iisalmen aluesairaalan rannasta Koljonvirran sairaalan rantaan.Kun tämä tapahtuma loppui, jäi Kauppisen Liisalle idea kytemään siitä, voisko soutu tulla kaunista jokimaisemaa pitkin Vieremälle? Toinen, yhtä hurja kaveri lyöttäytyi mukaan ideoineen. Pertti Sirkka ja lisäksi apuna Vieremän liikuntatoimistosta silloinen liikuntasihteeri Kaija Heikkinen tulivat tueksi ja näillä voimilla järjestettiin soutu onnistuneesti ja turvallisesti perille.

Seuraavana kesänä otettiin mukaan näytösluonteiseti 1 kirkkovene kilpa-ja kuntasarjojen lisäksi.

Kirkkoveneet ovatkin saaneet vankkumattoman suosion työporukan tai kaveripoppuun yhteiseksi "voimainkoitokseksi".
Myös melontasarja oli mukana 2003, mutta typistyi tähän ainoaan kesään kannattamattomana.

Etappisoutujoukkuehan koostui 2 naisesta ja vähintään 4 miehestä. Vaihtopaikkoja oli 9 ja lähtöpaikkana oli Iisalmen satama.

Etappisoudusta luovuttiin vuonna 2010 ja tilalle tuli uutena lajina mukaan Sukkulasoutu Lepokatin rannasta Kyrönniemeen edestakaisin kahteen kertaan.
Tämä kilpailumuoto onkin nyt saannut vankkumattoman suosion "sähäkkyytensä" ansiosta.

Nykyään Iisalmesta Vieremälle taitetaankin siis matkaa kirkkoveneillä sekä kaksikkoveneillä.
Sukkulasoutu oli ohjelmassa vuoteen 2017 saakka.